Kalendarium

2019 

19 januari. Spel till dans på Midvinterstämman i Jakobsberg                                                     9 februari. Spel till dans på Vinterstämman i Hallunda.                                    7 april Folkmusikcafe´i Sköndal

 

2018

10 februari. Spel till dans på Vinterstämman i Hallunda.
8 mars. Spel till dans på Skeppis.
15 april. Folkmusikcafe´i Sköndal.
11 november. Folkmusikcafe´i Sköndal.
18 november spelade vi till dans på Skeppis

2017
21 januari. Spel till dans på Midvinterstämman  i Järfälla gymnasium.
11 februari Spel till polskedansen på Vinterstämman i Hallunda.
9 april. Maria Spelmanslag  arrangerade spelmanscafé på Sköndalsgården med inbjudna gästartister. På kvällen spel till dans på Skeppis.
14 juni. Vi spelade på examen för familjepterapeuter på S.t Lukas, Ersta Sköndal Bräcke högskola. Ett uppskattat inslag innan examensbevisen delades ut.
15 oktober spelade vi på Skeppis under ledning av Andreas Risan.
5 november var det dags igen för Folkmusikcafe´i Sköndal.
Dörrarna öppnades kl 13 och scenprogrammet med allspel började kl 14.
Inbjudna spelmän, både grupper och enskilda, spelade och buskspel ägde rum både i fiket  och i smårummen.

2016
April och oktober. Vi hade spelmanscafe´på Sköndalsgården med många gästande spelmän som bidrog till både konsert och buskspel.
14 maj firade vi 20 år som spelmanslag i Ladan på Farsta Gård. Det blev en härlig kväll tillsammans med gäster som bidrog med spel, sång, tal och dans.Vi inledde kvällen med en konsert och senare spelade Avesta spelmanslag, Timrå Spelmän, Stråkdrag och vi själva till dans. Det var kallt och mulet ute men inomhus var det varmt och fin stämning. Trötta och nöjda stängde vi Ladan kl 23.
26 november hade vi en danskväll i Fältöversten. Vi var flera olika grupper och spelmän som alla hjälptes åt att fylla kvällen med härlig musik för de som kommit för att dansa.

2015
Oktober. Spelmanscafé med risk för dans. Inbjudna gäster var grupperna Sohlmans och Stråkdrag. Efter inledande allspel spelade grupperna några låtar var. Sen vidtog gemensamt spel.
November. Maria Spelmanslag och inbjudna gäster tillbringade en inspirerande lördageftermiddag tillsammans med Camilla Linneadotter som under Maria Spelmanslags 20 år varit en återkommande och uppskattad lärare.